Nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van Greencare en meld je aan!

Bescherming door optimale voeding

Na succesvolle proeven bij STRI in Bingly and praktijkproeven in Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Ierland is dit jaar het nieuwe liquid programma van Melspring bij de dealers geïntroduceerd onder de niets aan het toeval overlatende titel “bescherming door optimale voeding

De afgelopen jaren is door STRI aangetoond dat Marathon langwerkende meststoffen een betere bescherming bieden tegen ziektes in vergelijking tot andere meststofprogramma’s. Daar bovenop komt nu het Marathon Liquid programma waarmee Melspring ziektepreventie door optimale voeding naar een hoger plan trekt.

In een combinatie van 3 producten wordt de plant gedurende het jaar weerbaar gemaakt tegen invloeden van buitenaf.
  • De groene suikers in de Biopass zorgen voor de stimulering van optimale voedingsopname. Door betere (haar-)wortel opbouw en uitstoeling wordt de weerbaarheid tegen ziektes groter..
  • Beschikbaar silicium in de Skeleton zorgt bij regelmatige toepassing in lage dosering voor het aanmaken van een ondoordringbaar silicium laagje rond de buitenste celwanden van het grasblad. Hierdoor is het gras minder vatbaar voor insectenvraat en schimmelpenetratie.
  • Versterkend koper in See You zorgt voor lignificatie (verhouting van de celwandstructuur) van het grasblad waardoor het gras moeilijker aangepakt wordt door ziekteverwekkers.

Door de optimale voeding en het daaraan gekoppelde efficiëntere signaaltransport geeft deze combinatie  jaar rond een dermate lagere ziektedruk, dat aanzienlijke besparingen worden bereikt op gewasbeschermingsmiddelen.

Begin het voorjaar met een combinatie van Biopass en Skeleton en wissel dit vanaf de zomer af met See You.

Hieronder presenteren wij u hier onze video waarin het bewijs wordt geleverd

Het laatste nieuws
Sherriff heeft een leuk artikel bepubliceerd op hun website over het gebruik van Marathon op het cricketveld van Su......
In de nieuwste Greenkeeper wordt in een interessant artikel uitgebreid aandacht besteed aan de minerale bodemverbet......
Melsprings Duitse dealer Düngerwelt heeft sinds kort een nieuwe app gelanceerd: ‘Rasenpflege Düngerwelt’. Te ......


Developed by U-Lab 2015